Известие

Collapse
No announcement yet.

Още една загадка...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Още една загадка...

Здравейте,
    Отдавна не съм писал, че ми беше писнало от отговори от типа на "питай търсачката" и прочие, но днес реших да опитам отново. И така - имаме следната гатанка:
    Колата ми вървеше супер, като на 3000 оборота направо се изстрелваше. Понеже напоследък ми паднаха малко странични пари та смених много неща: радиатор, носачи - горни, тампони на стабилизираща щанга - полиуретанови, амортесьори билщайн и пружини, биалети, втулки на долни носачи и гърне. Това добре. Но след смяната на радиатора, което беше последната смяна, поради някаква причина колата ми загуби мощност на високите обороти. С други думи има едно глъхнене като я изюркам около 4500, 5000 оборота. Двигателя си ръмжи, няма промяна в звука, но колата увисва. И това не е като на някои колеги тресенето при студена кола. Смених филтъра, викам да не се е зацапал при смяната на радиатора че му беше отворена кутията, и почистих дебитомера и дросела от гнязта. Адаптирах дросела и пробвах пак. Същата работа. И сега се чудя да набутвам ли 230 лв в нов дебитомер - колкото е в ахм ауто БОША, тъй като не съм сигурен дали е в Дебила причината. Защото е странно че се появи след смяната на радиатора. А не ми се набутва повече на сляпо. Защото майстори, майстори...Видяхте какво смених по предницата заради едно гадно тропкане "на ситно" и се оказаха тампоните на стабилизиращата - полиуретанови - 34лв + 60лв смяна. Ама както и да е - поне всичко съм сменил отпред (от преди тва и кормилна рейка + накрайници + рецикле на долните носачи/шарнирите им).
    Въпроса ми е, и то моля да ми бъде отговорено съвестно както прави Новачев (другите - тарикатите - да не ми сипят остроумие в темата) от какво може да се случи това и може ли да има връзка със смяната на радиатора - все пак много маркучи се откачиха, нагънаха и закачиха наново...

ПС Това е само в движение, на място двигателя се форсира без игра на оборотите.
    Last edited by radop; d.m.y г., 17:45.
    Alfa Romeo 156 2.0TS '98 - произведена, '99-'06 - 1-ви собственик
    Alfa Romeo 145 1.6TS 11.2000 - на жената

диагностика и направи да няма догатки

Comment

Свещи дебитомер или запушено нещо ..... но от смяна на дебитомера колата се изтрелваше ....
      sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
      Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
      Ramstein - Benzin
      https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

според мен трябва да се диагнозтицира в движение и да се види дебитомера какво показва
        иначе и аз смених радиатора Януари месец и всичко си е ок
        sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
        ALFA ROMEO 2.0JTS ex
        ALFA ROMEO Crosswagon Q4
        Продавам Алфи на части!

Comment

Аз скоро си взех дебитомер Бош - 136лева....
          sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

каква температура ти показва? да не би да е нещо от термодатчика?!
            преди да сменяш дебитомер отиди на диагностика за да не хвърляш излишни парици
            Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Първоначално публикувано от radop Покажи съобщение
              Здравейте,
              Отдавна не съм писал, че ми беше писнало от отговори от типа на "питай търсачката" и прочие, но днес реших да опитам отново. И така - имаме следната гатанка:
              Колата ми вървеше супер, като на 3000 оборота направо се изстрелваше. Понеже напоследък ми паднаха малко странични пари та смених много неща: радиатор, носачи - горни, тампони на стабилизираща щанга - полиуретанови, амортесьори билщайн и пружини, биалети, втулки на долни носачи и гърне. Това добре. Но след смяната на радиатора, което беше последната смяна, поради някаква причина колата ми загуби мощност на високите обороти. С други думи има едно глъхнене като я изюркам около 4500, 5000 оборота. Двигателя си ръмжи, няма промяна в звука, но колата увисва. И това не е като на някои колеги тресенето при студена кола. Смених филтъра, викам да не се е зацапал при смяната на радиатора че му беше отворена кутията, и почистих дебитомера и дросела от гнязта. Адаптирах дросела и пробвах пак. Същата работа. И сега се чудя да набутвам ли 230 лв в нов дебитомер - колкото е в ахм ауто БОША, тъй като не съм сигурен дали е в Дебила причината. Защото е странно че се появи след смяната на радиатора. А не ми се набутва повече на сляпо. Защото майстори, майстори...Видяхте какво смених по предницата заради едно гадно тропкане "на ситно" и се оказаха тампоните на стабилизиращата - полиуретанови - 34лв + 60лв смяна. Ама както и да е - поне всичко съм сменил отпред (от преди тва и кормилна рейка + накрайници + рецикле на долните носачи/шарнирите им).
              Въпроса ми е, и то моля да ми бъде отговорено съвестно както прави Новачев (другите - тарикатите - да не ми сипят остроумие в темата) от какво може да се случи това и може ли да има връзка със смяната на радиатора - все пак много маркучи се откачиха, нагънаха и закачиха наново...

ПС Това е само в движение, на място двигателя се форсира без игра на оборотите.
              Благодаря ти че цениш отговорите ми . А относно проблема прилича на дебиотмер но казвам прилича с какво си го чистил да не би да не е подходящо задължително трябва препарата с който се почиства да пише че се изпарява без остатък или ако не пише ( но не ти препоръчвам силно) да вземе контакт спрей да пръснеш на стъкло или нещо подобно о да видиш дали не оставя следи след изпаряване. Добре е да погледнеш всички куплунзи които си разкачил и да ги почистиш със контакт спрей.
              Цената на оригинален дебитомер е 130лв и е добре да го смениш ако не е сменян дори и проблема ти да е другаде след смяната на стар дебитомер колата тръгва по добре. Ако искаш пиши от кой гред си и някой колега може да се отзове и да ти даде д апробваш примерно с неговия дебитомер за да е сигурно)
              Друга вероятност за проблема ти може да е недостатъчно налягане или дебит на бензиновата помпа но ако е ако много скоро ще спре тотално.
              Предполагам не си сменял ремъци по по това време щото може да не е зацепена добре колата.
              И самата смяна на водния радиатор не може да доведе до този проблеми НО ако "майсторите" са дръпнали по силно някой кабел и са го разкачили или скъсали (някой от краищата на буксата) е възможно да ти прави парчета и най вече ако е нещо по кабелите на дебитомера може и на термодатчкиа да е ноп той е второстепенен за управлението на мотора и ако е загрял ще си върви почти нормално.
              И последно наистина е добре да с направи една диагностика ако има прекъснато кабелче ще има записана грешка а ако всичко е наред премери и налягането на горивото. А ако диагностиката е в някой от доверените сервизи предполагам ще открият и причината и повредата
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

И сега се чудя да набутвам ли 230 лв в нов дебитомер - колкото е в ахм ауто БОША, тъй като не съм сигурен дали е в Дебила причината. .
                Така като ти гледам подписа, ти е 130 кинта дебитомерчето, но е къде къде по добре да провериш първо с някой друг читав, или просто та те изтестват в движение, щото така най - ще стане ясно....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

и аз съм за диагностика първо
                  възниква въпроса как се форсира нормално на място а в движение когато е на скорост не може, и какво общо с това има радиатора
                  що не огледаш кабелите и буксите които могат да се разбутат при смяната
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                  Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                    Аз скоро си взех дебитомер Бош - 136лева....
                    Дали е 136 лева ...... под 200 лева не са дебитометри
                    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                    Ramstein - Benzin

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                      Дали е 136 лева ...... под 200 лева не са дебитометри
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=25278&page=2
                      тука си пише
                      sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                      ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                      ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                      Продавам Алфи на части!

Comment

бе незнам ама 290 лева ми го зеха дебитомер нов имаше невероятен ряз преди да издуха сондата и от там явно нещо зацапах или грумна и в понедалника ще сменям свещи

Ramstein - Benzin

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                          ... може и на термодатчкиа да е но той е второстепенен за управлението на мотора и ако е загрял ще си върви почти нормално...
                          Точно! Като е загрял си върви почти нормално...

И ако може да ми кажете отде са тея евтини дебитомери за по 130лв, щото аз в АХМ като звънях 019-ката беше 230...

ПС В София съм
                          Last edited by radop; d.m.y г., 10:04.

Comment

Точно! Като е загрял си върви почти нормално...

И ако може да ми кажете отде са тея евтини дебитомери за по 130лв, щото аз в АХМ като звънях 019-ката беше 230...

ПС В София съм
                            Питай колегата spe4elist. Той е търговски представител в Киров за авточасти. При него са 130 лв.
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

ако е възможно некой от София, че съм тук...

Comment

Working...
                              X